Tessel

Biseksualiteit betekent voor mij vallen op meer dan één gender. Ik val eigenlijk op iedereen die met zelfvertrouwen en authenticiteit diens gender uitdraagt. Biseksualiteit betekent voor mij ook zichtbaarheid en solidariteit naar andere bi+ mensen: Door me trots biseksueel te noemen hoop ik dat de stigma’s en stereotypes die er over bi+ personen bestaan wat minder hardnekkig worden. De bi+ gemeenschap heeft me liefde en acceptatie gebracht die ik eerder nooit heb gevoeld.

Tessel gebruikt als voornaamwoorden zij/haar.

Het is iets wat iemand anders jou aandoet. Dat is nooit jouw schuld.

“Ik wil vertellen dat het niet iets is om je voor te schamen, want het is iets wat iemand anders jou aandoet. Dat is nooit jouw schuld.”

Elk jaar op 25 november is het Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen. Dit is ook tevens de aftrap van de 16 Days of Action voor uitbanning tegen gendergerelateerd geweld. Uit de CBS monitor van december 2020 bleek dat in 2020 44% van de bi+ vrouwen seksueel geweld heeft meegemaakt, en 16% van de bi+ vrouwen dit ook fysiek meemaakte. Om aandacht te schenken aan dit belangrijke onderwerp, interviewde Sara van de redactie Tessel ten Zweege.

Visited 800 Times, 1 Visit today

Over de redactie

de bi+ redactie bestaat uit meerdere vrijwilligers van Bi+ Nederland die van en voor mensen met bi+ gevoelens en ervaringen schrijven. Als je zin hebt om mee te schrijven, stuur dan een mail naar redactie@bpls.nl

Related Posts