Nynke

Het heeft even geduurd voordat het kwartje viel dat ik meerdere genders aantrekkelijk vind. Rond mijn 30ste communiceerde een vriend heel open over diens biseksualiteit. Dit maakte zoveel gevoel in mij los dat ik op onderzoek ging. Hoe meer ik las, keek en luisterde, hoe meer mijn gevoel bevestigd werd. Deze zoektocht heeft ook de feminist in mij wakker gemaakt.

Deze innerlijke zoektocht heeft ervoor gezorgd dat ik echt op eigen benen ging staan, spreekwoordelijk dan, want door mijn spierziekte is staan geen optie meer. Het heeft mij mijn eigen stem gegeven, wat ik wil, wat mijn waarden zijn. Het vinden van gelijkgestemden heeft daarin een enorme rol gespeeld.

Ik hoef niet te kiezen, ik mag meerdere mensen aantrekkelijk vinden, zelfs daten. Wel in overleg met mijn partner, die tot nu toe monogaam is. Deze mono-polyamorie is nog steeds in ontwikkeling. Het blijft afstemmen en toch is het van grote meerwaarde voor onze relatie omdat ik er geprikkeld door blijf. Ik wil zo veel mogelijk beleven in dit leven en het leven met al zijn ups en downs ervaren! Ik ben een mens geworden die durft te leven!

Nynke gebruikt als voornaamwoorden zij/haar.

Visited 866 Times, 1 Visit today

Over de redactie

de bi+ redactie bestaat uit meerdere vrijwilligers van Bi+ Nederland die van en voor mensen met bi+ gevoelens en ervaringen schrijven. Als je zin hebt om mee te schrijven, stuur dan een mail naar redactie@bpls.nl

Related Posts