Marijn

Toen ik een paar jaar geleden me realiseerde dat er niks mis mee is dat ik mannen óók leuk vind, dat dat gewoon mag, heb ik me vervolgens een tijdje heel eenzaam gevoeld. Want waar zijn dan de mensen die dat ook zo ervaren? Dus toen ik Bi+ Nederland ontdekte, voelde dat wel als thuiskomen. Zoveel mensen, zoveel manieren om lief te hebben. Het hoeft niet volgens het boekje.

 

Niet alleen in liefde en seksualiteit is mijn blik verruimd sinds ik open durf te zijn over mijn bi+ gevoelens. Dat kom ik in de bi+ community eigenlijk de hele tijd tegen. In mijn ervaring zijn bi+ mensen genuanceerd en empathisch. Als je van jezelf weet dat er meer dan één manier is voor liefde, dan snap je dat dat eigenlijk voor alles geldt. De wereld is zoveel mooier als je niet uitgaat van of-of maar van en-en. Zoveel mensen, zoveel manieren om te leven.

 

Die bi+ community, die gun ik iedereen. Dat draag ik graag uit, en daarom ben ik ambassadeur.

Marijn gebruikt als voornaamwoorden hij/hem.

Hoe een newbi leert dat de tegenstelling man-vrouw niet bestaat.

Het binaire man-vrouw denken als instrument voor onderdrukking.

Even voorstellen: Marijn Hermanus

In de serie ‘nieuwe bi+ redacteuren stellen zich voor’: Marijn Hermanus. Lees zijn verhaal!

Visited 897 Times, 1 Visit today

Over de redactie

de bi+ redactie bestaat uit meerdere vrijwilligers van Bi+ Nederland die van en voor mensen met bi+ gevoelens en ervaringen schrijven. Als je zin hebt om mee te schrijven, stuur dan een mail naar redactie@bpls.nl

Related Posts