bi+ inclusie op het werk

Waar lopen bi+ mensen tegenaan op het werk en hoe zorg je dat je organisatie of bedrijf ook inclusief is voor bi+ mensen? Hier vind je

Verkenning bi+ mensen en werk

Verkenning bi+ mensen en werk

De Verkenning bi+ mensen en werk biedt inzicht in de ervaringen van bi+ mensen op het werk. Ook geeft de verkenning collega’s, leidinggevenden, werkgevers, HR, stakeholders, overheid en belangenorganisaties aanpakken die kansrijk zijn om bi+ inclusie op het werk te vergroten.

Lees meer

De ervaringen van bi+ mensen op het werk zijn in veel opzichten slechter dan die van hetero, homo en lesbische mensen, bijvoorbeeld in werktevredenheid, vertrekintenties, het meemaken van ongewenst gedrag van collega’s in de vorm van intimidatie, pesten, ongewenste seksuele aandacht, lichamelijk geweld en burn-out klachten. In vergelijking met lesbische en homo werknemers, zijn bi+ mensen daarnaast veel minder vaak open over hun seksuele oriëntatie.

Algemene D&I en lhbtiq+ aanpakken werken vaak niet goed (genoeg) voor bi+ inclusie. In de verkenning en de handreiking bieden we aanpakken die wél kansrijk zijn.

portretverhalen

bi+ en werk: portretverhaal Alexa

bi+ en werk: portretverhaal Alexa

‘Diversiteit en inclusie vergt een lange adem’

“Ik denk dat veel heteroseksuele collega’s nooit hoeven na te denken over hun veiligheid en of je wel of niet iets kan delen, wat betekent dat je heel veel energie over hebt voor andere zaken.”

Lees meer
bi+ en werk: portretverhaal Joshua

bi+ en werk: portretverhaal Joshua

‘Bevrijdende manier van leven’

‘Als organisatie gaat het niet alleen om ruimte maken voor bi+ mensen, maar ook om te durven omarmen dat er heel veel variëteit is in mensen.’

Lees meer
bi+ en werk: portretverhaal Rachel

bi+ en werk: portretverhaal Rachel

‘Aandacht voor diversiteit en inclusie trok mij over de streep.’

‘Ik zou het erg fijn vinden als er mensen buiten de gemeenschap zijn die diversiteit en gelijkheid belangrijk vinden, dat je meer allies(bondgenoten) hebt. Dan hoef je niet altijd in je eentje de strijd te voeren.’

Lees meer

*) Het project Verkenning bi+ mensen en werk is een samenwerking van Bi+ Nederland en de Universiteit Leiden. Alle producten vanuit de Verkenning bi+ mensen en werk zijn mogelijk gemaakt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Fotografie: Debbie Helaha Create & Connect

bi+ nieuws in je mailbox!

volg ons op social media